fbpx
29. 8. 2019 Saša Abrić

Zdravje zaposlenih ustvarja dodano vrednost

Skrb podjetja za dobro počutje zaposlenih na delovnem mestu vodi v dobre poslovne rezultate. A 800 milijonov evrov, kolikor po podatkih Izobraževalno raziskovalnega inštituta Ljubljana znaša povprečni letni strošek zdravstvenega absentizma v Sloveniji, ni spodbuden znesek. Podjetja lahko ukrepajo z učinkovitimi programi promocije zdravja in tudi s sklenitvijo kolektivnega dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Zdravstvene težave zaposlenih, naj gre za bolezen ali poškodbo, ne prizadenejo le njihovega dobrega počutja, ampak negativno vplivajo tudi na podjetje. Vsaka bolniška odsotnost zaposlenega je za podjetje večja finančna in organizacijska obremenitev. Podjetje mora v večini primerov poskrbeti za nadomestilo plače, hkrati pa zagotoviti, da delo poteka nemoteno.

Na poslovni uspeh podjetja vplivajo tudi zaposleni, ki sicer lahko opravljajo svoje delo, vendar pa jim ga otežujejo zdravstvene težave. Zaposleni je lahko zaradi zdravstvenih težav primoran obiskati zdravnika specialista, na pregled pa mora zaradi dolgih čakalnih vrst v javnem zdravstvu čakati kar nekaj mesecev. Skrb zaradi nepoznavanja diagnoze in čakanja na zdravniški pregled se zagotovo kaže tudi v njegovi slabši osredotočenosti in delovni učinkovitosti.

 

Promocija zdravja na delovnem mestu

Podjetja lahko finančne in druge posledice, ki jih povzročita slabo počutje zaposlenih in bolniška odsotnost, v prvi vrsti ublažijo z ustrezno zdravstveno preventivo. Že Zakon o varnosti in zdravju pri delu v Sloveniji določa izvajanje aktivnosti za obvladovanje tveganj za varnost in zdravje pri delu, hkrati pa to nadgrajuje z dodatnimi aktivnostmi za promocijo zdravja na delovnem mestu.

 

Od 3 do 5 let traja, da se pokažejo polni učinki izvajanja programov promocije zdravja na delovnem mestu.

Osnovni ukrepi, s katerimi poskušajo podjetja izboljšati organizacijo dela in delovnega okolja, so, da organizirajo gibljivi delovni čas in delo na domu, omogočajo zaposlenim, da sodelujejo pri izboljšavah dela in delovnega okolja, spodbujajo medsebojno sodelovanje, ponujajo zdravo hrano med delom, zagotavljajo pitno vodo in brezalkoholne napitke med delom …

Tem ukrepom se pogosto pridružuje tudi spodbujanje k zdravim aktivnostim, na primer tako, da podjetje krije stroške telesne vadbe, organizira šport in športne aktivnosti, uvede dogovor o uporabi stopnic namesto dvigala, izvaja izobraževanja na temo zdrave prehrane …

Eno od svetovno znanih podjetij, ki v zdravje zaposlenih vlagajo veliko časa in sredstev, je zagotovo Google. Med aktivnostmi, ki jih ponuja svojim zaposlenim, so tudi brezplačne masaže in možnosti sproščanja v posebnih prostorih za rekreacijo. V teh prostorih je zaposlenim na voljo vse od ročnega nogometa in plezalnih sten pa do igrišč za minigolf in igralnic z legokockami.

Vse navedene aktivnosti v podjetjih imajo dokazano številne pozitivne učinke, med katerimi lahko zagotovo izpostavimo:

  •  dolgoročno zmanjšanje bolniške odsotnosti,
  •  povečanje motivacije zaposlenih,
  •  večjo fleksibilnost zaposlenih in njihovo pripravljenost za sodelovanje,
  •  povečano storilnost in inovativnost zaposlenih,
  •  boljšo javno podobo podjetja.

Ponudba v Bazi

Športni center BAZA in Športno Društvo JOKS v letu 2019/20 organizirata Zimsko ligo v malem nogometu. Začetek tekmovanja je predviden oktobra 2019, trajal pa bo do konca marca 2020. Prijave sprejemamo do 1. Oktobra 2019, prijavite pa se lahko v pisni ali elektronski obliki (prijavnica) ter preko telefona.

Možen je tudi najem dvorane (majhne ali velike) za lastno organizacijo, nudimo pa tudi vodene vadbe za podjetja ter celo lastni Work Wellnes program! Work wellness pomaga ustvariti stimulativno delovno okolje v podjetju, ki vaše sodelavce motivira in spodbuja aktivno preživljanje prostega časa. Z delavnicami boste osvojili komunikacijske veščine, umetnost zdravega prehranjevanja, aktivno telo in se s svojo ekipo še bolje spoznali!

(Vir slike: http://www.triglavzdravje.si/aktualno/zdravje-zaposlenih-ustvarja-dodano-vrednost)