fbpx
6. 11. 2018 Saša Abrić

Zaključen 4. krog Zimske lige Baza

V soboto 3.11.2018 smo spremljali 4. krog Zimske lige BAZA.

Čeprav je v šestih tekmah padlo kar 25 zadetkov so bili rezultati zelo izenačeni. V kar petih tekmah so se zmagovalci veselili le z „minimalno“ zmago. Spet smo lahko spremljali trde in izenačene dvoboje do zadnjih sekund obračunov.

 

V prvem dvoboju med ekipama AG Team in Randevu & Bolero bar smo videli zmago „starejših“ in bolj izkušenih igralcev AG Teama. V tekmi, ki nam je ponudila veliko priložnosti na obeh straneh, so na koncu le odločile izkušnje in predvsem mirnost v ključnih trenutkih tekme. Zmagovalcem je še največ preglavic povzročal tudi tokrat zelo razpoloženi Pavlovič. Vprašanje zmagovalca je po izenačenem prvem polčasu odločil nihče drug kot kapetan Mile Simeunovič.

 

Obračun med ekipama BMV KBKDOM ALL4U in CBE je že pred začetkom veliko obetal. Po zadnjem spodrsljaju so si v ekipi BMV za mirnejše nadaljevanje želeli zmage. Do zmage so tudi prišli, vendar so za njo trepetali do konca obračuna. Navidez dolgočasna tekma, predvsem  prvi polčas (ki se je končal z rezultatom 0:0), je vrhunec dosegla v nadaljevanju, ko je padlo kar pet zadetkov. Pri zmagovalcih se je izkazal Selman z dvema zadetkoma.

Vsekakor lep obračun poln naboja in zrelih priložnosti z obeh strani.

 

V tretjem obračunu smo videli oslabljeno in pomlajeno ekipo Rabona Sports, ki je za nasprotnika imela še neporaženo ekipo A.S.V.O.

Čeprav je Rabona bila oslabljena, so mladi igralci (vodeni z Darijanom Matičem) povzročali kar nekaj preglavic nasprotnikom. Dolgo smo spremljali izenačeno tekmo in na koncu, ko je že kazalo na neodločen rezultat je za zmago A.S.V.O.ja poskrbel Husić, ki se je s petim zadetkom v ligi povzpel na drugo mesto lestvice strelcev.

 

Četrta tekma nam je ponudila veliko boljšo predstavo igralcev ŠD STRMEC. Po „blamaži“ v prejšnjem krogu so se tokrat odlično upirali proti favorizirani ekipi  Krašovec Hidrospeleo & DIMKO d.o.o.

Kraševci so verjetno pričakovali gladko zmago vendar so za njo „trepetali“ do zadnje sekunde obračuna. Sicer so bili boljši nasprotnik in za svoj trud tudi bili poplačani z zadetkom Paniča D. v drugem polčasu.

Tudi ekipa ŠD STRMEC bi si s svojo igro zagotovo zaslužila doseči tudi kakšen zadetek ali dva.

 

V peti tekmi je bil na sporedu obračun med ekipama Silvija Trade d.o.o. in „domačo“ ekipo Zalog BAZA.

Igralci obeh ekip se med seboj zelo dobro poznajo, zato je pred tekmo bilo v zraku čutiti kar nekaj napetosti.

Kar se je pred tekmo čutilo se je preneslo tudi na parket dvorane. Agresivna igra ni dopuščala veliko priložnosti, vendar se je vse skupaj še bolj razživelo v drugem polčasu. Bilo je več priložnosti, ki so na koncu tudi bile kronane s tremi zadetki. Tekmo in zmagovalca je odločil tokrat najboljši na terenu Kemal Hamulić, ki je za Silvijo Trade dosegel oba zadetka (sploh prvi je bil vele mojstrski).

 

Zadnja tekma nam je prinesla največ zadetkov. Ekipa Jasko Trade je več kot zasluženo slavila proti ekipi Exon Tech.

7:3 je bil rezultat za zmagovalce pri katerih je blestel vodja ekipe Milan Džajič s kar štirimi zadetki. Tako je Džajič trenutno prvi strelec tekmovanja (7 zadetkov).

Že po prvem polčasu je bilo vprašanje zmagovalca več ali manj že odločeno (4:0). Poraženci so se šele po zaostanku 6:0 uspeli nekoliko približati to pa je bilo tudi vse od tokrat slabo razpoložene ekipe Exon Tech.