fbpx
31. 3. 2018 Saša Abrić

In potem smo šli na nogometno obarvan izlet v Verono!

Nogometna šola Cesar – Jokić se je konec marca, natančneje 31. 3. 2018, odpeljala na izlet čez mejo. Odpravili smo se na ogled čisto prave nogometne tekme med U. C. Sampdoria in A.C. ChievoVerona na stadion Marc’Antonio Bentegodi. Na tekmo nas je povabil eden in edini Boštjan Cesar, ki igra v klubu ChievoVerona!

Na pot v Verono smo se iz Ljubljane odpravili okoli 11. ure zjutraj. Dobili smo se pred športnim objektom Baza. Pred nami je bilo približno 355 km vožnje, v času nekje 3h in 15 minut. Založeni z malico smo se v dobrem vzdušju podali čez slovensko mejo. Pozor: tudi dnevni izlet čez mejo potrebuje zdravstveno zavarovanje za tujino. Z nami se je na dogodivščino podalo zavarovanje WIZ, ki nam je omogočilo tudi krasne super barvite majice. Te nas bodo za vedno spominjale na nogometno obarvan dan! WIZ Tujina ti omogoča, da jo skleneš preko spleta, zagotavlja ti hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja, če se ti slučajno kaj zgodi. Na voljo je 24-urna asistenca po celem svetu, krije pa vse nujne stroške nezgode in bolezni. Vreme je bilo na ta dan nekoliko deževno, stiskali smo pesti, da bo med tekmo vreme »zdržalo« – in je!

Po prihodu na stadion Marc’Antonio Bentegodi smo si najprej oblekli enake majice in pogumno zakorakali novi dogodivščini naproti. Organizatorji so nas pustili do zelenice stadiona, kjer igrajo največje nogometne zvezde, tu pa je sledilo presenečenje. Pozdravit nas je prišel Boštjan Cesar, čisto vsakemu se je podpisal na majico, skupaj smo se fotografirali in osebno smo mu zaželeli srečo za prihajajočo tekmo. Enkratno! Tekma je bila izjemna, neprestano smo se tudi fotografirali s polaroidno kamero in uživali prav vsak trenutek. Tekma se je zaključila v prid domačinov A.C. ChievoVerona z rezultatom 2:1 . Bravo naši!

Po tekmi je sledilo še eno presenečenje. Boštjan nam je naročil pizze margherite iz svoje najljubše veronske picerije. Nikoli še nismo jedli tako dobre pizze! Zahvala za super nogometni dan celotni ekipi Baza športa in še posebej Boštjanu!