fbpx

Kdaj je potreben rehabilitacijski trening?

Rehabilitacija je proces, ki vključuje različne ukrepe in postopke, ki jih izvajamo za zmanjšanje in odpravljanje okvar oziroma poškodb in oviranosti. Različni strokovnjaki zdravstveno stanje vzpostavijo do točke, na kakršni je bila oseba pred poškodbo/boleznijo ali pa se želijo temu vsaj približati.

Zato je rehabilitacijska vadba individualno načrtovana vadba, ki temelji na osnovi začetnih meritev posameznika. Cilj vadbe je posameznika vrniti v stanje pred poškodbo, boleznijo ali zmanjšati oz. ustaviti bolečino pri tistih s kroničnimi okvarami. Posledica je povečana funkcionalnost posameznika za vključenost v vsakodnevne življenjske aktivnosti.

Zakaj priti k nam?

Glavni namen vadbe je odpraviti kronične bolečine po poškodbi, zato rehabilitacija zajema različne postopke in metode, ki temeljijo na zmanjševanju vnetja, bolečine ter na ohranjanju funkcionalnih sposobnosti, varovanju in zaščiti sklepov. Prav tako z rehabilitacijo preprečujemo deformacije in vzdržujemo psihofizično stabilnost.

Skupaj s fizioterapijo se izvajajo tudi vaje za krepitev mišic, zelo pomemben del pa predstavlja tudi izobraževanje in svetovanje bolniku, ki poteka pod okriljem izkušenega trenerja. Najti osebnega trenerja je ena izmed najboljših odločitev za dosego cilja na zdrav in najhitrejši možen način. Svetoval vam bo na osebni ravni (glede na vaše želje, poškodbe, bolezni,..). Naučil vas bo pravilne izvedbe vaj in sledil vašemu napredku.

Certificirani osebni trener ima znanje in izkušnje, da vam pomaga pri doseganju ciljevZelo pomembno je, da se zavedamo, da rehabilitacija poteka tako na fizični kot tudi na psihološki ravni, zato je motivacija ključnega pomenaJe gonilo, ki nas žene do našega cilja. Dober osebni trener vam pomaga v ključnih trenutkih in vas motivira, da prebrodite slabe dneve in ostanete fokusirani na cilj. Ima znanje, da vam postavi specifične, merljive ter dosegljive cilje. Skozi treninge spozna vaše telo, odzive na prehrano in treninge ter vas bo tako vodil po poti nazaj do vašega zdravja in stanja pred poškodbo.

Cenik

Paket

Cena

Paket 10 treningov 2x tedensko 120 €

Treninge je potrebno porabiti v roku 45 dni od nakupa paketa. Vadba se začne, ko je vsaj 5 prijavljenih.

Urnik:

Ponedeljek                                                   Sreda

 • 11:30-12:30
 • 11:30-12:30
photo-83

Igor Cesar

Preventivna vadba

Da bi zmanjšali tveganje pred poškodbami, se v športu vedno bolj uveljavlja preventivna vadba, s katero se lahko igralci do neke mere “zaščitijo” pred poškodbo. Kljub temu pa preventivna vadba še vedno ni na dovolj visokem nivoju, kar lahko pripisujemo predvsem nevednosti in pripisovanju poškodb “slabi sreči” oz. usodi. Preventivno vadbo izvajamo za to, da rehabilitacijska vadba ne bo potrebna!

Tudi s preventivno vadbo ne moremo preprečiti vseh poškodb, lahko pa jih vidno zmanjšamo. Seveda pa je za pozitivne učinke potrebno preventivno vadbo izvajati redno, vsaj dvakrat do trikrat tedensko od 15 do 20 minut. Za učinkovito preventivno vadbo pa je tudi nujno dobro poznavanje načela postopnega povečevanja obremenitev in upoštevanje naslednjih dejavnikov, za katere je naš trener posebej usposobljen:

 • Neprestano rušenje ravnotežja
  • S tem, ko povzročamo nestabilnost, izboljšamo motorični nadzor.
 • Izbira varnih vsebin
  • Vsebine morajo biti primerno izbrane glede na sposobnosti in znanje športnika. Začetniki si lahko pomagajo z oporami, s katerimi povečajo občutek varnosti. Pripomočki, ki jih uporabljamo pri preventivni vadbi so zanesljivi ter redno pregledani.
 • Izbira ustreznih količin
  • Vsakemu sklepu namenimo nekje od 5 do 10 minut aktivne obremenitve trikrat na teden. Najbolje je preventivno vadbo izvajati v času ogrevanja, saj vadeče primerno pripravi na obremenitve v glavnem delu treninga.
 • Lokalizacija vaje
  • Vaje izvajamo smiselno glede na telesno področje. Najprej izvajamo vaje za stabilizacijo trupa, šele nato se usmerimo v sklepe, ki so pri vadbi najbolj obremenjeni.

Glavni namen take vadbe je zmanjšati število poškodb in izogibanje prihodnjim bolečinam ter rehabilitacijskim treningom, omilimo pa lahko tudi poškodbe, ki bi drugače lahko prezgodaj končale našo karierno pot. Vse te in še mnoge druge vaje boste izvajali pod mentorstvom izkušenega trenerja z večletnimi izkušnjami in z vsemi potrebnimi pripomočki. Rehabilitacijska in preventivna vadba se izvajata skupaj.