fbpx

Položen temeljni kamen za novo športno dvorano v Ljubljani

Na sončno nedeljo, 11. junija 2017, se je ob 14. uri na gradbišču novega športnega centra Baza na Pesarski cesti v Ljubljani odvilo slavnostno polaganje temeljnega kamna. Prireditve so se udeležili partnerji projekta: v imenu javnega partnerja Mestne občine Ljubljana župan Zoran Janković, ter v imenu zasebnega partnerja, podjetja Trigemini d. o. o., ustanovitelji športnega centra, slovenska nogometna reprezentanta Boštjan Cesar in Bojan Jokić ter nekdanji nogometaš in direktor podjetja Trigemini d. o. o, Saša Abrić. Dogodek je povezoval Denis Malačič.

Po uvodnih besedah Denisa Malačiča je sledil nagovor nogometaša Boštjana Cesarja, ki je na kratko predstavil osnovno idejo projekta in namembnost objekta. Razkril je, da navdih za postavitev športne dvorane Baza izhaja iz osebnih življenj ustanoviteljev, ki si želijo v Ljubljani otrokom, mladini, bodočim in aktivnim profesionalnim športnikom ter rekreativcem ponuditi sodoben in vrhunsko opremljen prostor za športne aktivnosti, kjer jim bo na voljo strokovno vodstvo, obenem pa bo, predvsem pri otrocih, ki se bodo vpisali v novo nogometno šolo, poudarek ostal na ljubezni do športa in ne zgolj na rezultatih.

Kot je povedal, bodo v prostorih Baze delovali multifunkcijska dvorana za različne športne aktivnosti, pripravljalni center za vrhunske športnike, sodobna sejna soba, nogometna šola in poletno varstvo za otroke, salon za fizioterapijo in masažo ter spremljajoča gostinska ponudba. Vse to v želji, da bi športnikom ponudili najkvalitetnejše storitve, profesionalen pristop in prijeten ambient, ter združili različne generacije v povezano skupnost. Na koncu se je v imenu vseh sodelujočih pri projektu in vseh športnikov, ki bodo objekt uporabljali, zahvalil vsem partnerjem projekta, še posebej pa Mestni občini Ljubljana, za vso podporo, ter predal besedo gospodu županu, Zoranu Jankoviću.

Župan Zoran Janković je v svojem govoru poudaril, da je v prvi vrsti vesel, da se na območju Ljubljane z gradnjo novih objektov razvija slovenski šport, kar je vsekakor tudi odraz visoke uspešnosti javno-zasebnih partnerstev. Prav tako je povedal, da ga neizmerno veseli, da profesionalni športniki tudi na ta način vračajo družbi in skrbijo za uspeh prihodnjih generacij. V nagovoru graditeljem se je še pošalil, da mora biti dvorana zgrajena še preden Boštjan Cesar odigra svojo stoto tekmo.

Za konec je nekaj besed dodal še arhitekt Aleksander Bleiweiss, ki je poudaril, da je objekt načrtovan v skladu z najsodobnejšimi standardi, s poudarkom na visoki funkcionalnosti, ter da gre v arhitekturnem smislu, zahvaljujoč leseni konstrukciji, za idilično zlitje z okoljem, kakor se za zeleno mesto Ljubljana spodobi.

Po nagovorih so Zoran Janković, Bojan Jokić, Boštjan Cesar in Saša Abrić skupaj položili temeljni kamen za novo športno dvorano in s tem tudi uradno otvorili gradnjo. Za konec se je Denis Malačič zbranim zahvalil za pozornost in jih povabil, da se znova srečajo ob otvoritvi objekta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.