fbpx

Okolju in telesu prijazna rekreacija v Bazi

Športni centri, kakršen je Baza, morajo prenesti velike obremenitve in obrabo, saj v njih vsak dan, ob vseh urah, teče in skače velika količina športnikov. Zato smo tudi pri gradnji Baze upoštevali, da je kakovosten parket eden izmed najpomembnejših elementov vsake športne dvorane ter izbrali najsodobnejši in tehnološko dovršen parket, ki je prijazen tako okolju kot telesu športnikov. Z mislijo na bodoče uporabnike smo ustvarili najboljše možne pogoje za vadbo in rekreacijo.

Ker se vse dejavnosti v športnem centru odvijajo na parketu, je zelo pomembno, da so izbrana tla kakovostna, vzdržljiva in primerna za vse vrste športov, kot tudi za vse starosti športnikov. Zahteve profesionalnih in rekreativnih športnikov niso enake, kot tudi niso vsaka tla telesu prijazna – to pa je še posebej pomembno pri rekreaciji otrok, katerih telesa se še razvijajo.

Parket, ki smo ga izbrali za Bazo je specialen športni parket Boflex, ki velja za eno tehnološko najbolj dovršenih talnih oblog za športne centre. Njegova najbolj prepričljiva lastnost je patentiran sistem z vgrajeno tehnologijo za blaženje, ki zmanjšuje pritisk na sklepe in s tem zmanjša možnost športnih poškodb, povezanih z neustrezno podlago ter omogoča zdravo športno rekreacijo za vse generacije. Hkrati pa ta napredna podlaga zagotavlja maksimalno možno odbojnost žoge. Gre za izredno fleksibilno podlago, ki se vrhunsko odreže pri vrsti različnih športov – od nogometa, rokometa, odbojke, košarke in badmintona, do aerobike, gimnastike in plesa. Njene izjemne protizdrsne lastnosti bodo prepričale vse – od profesionalnih športnikov, katerim bo omogočena izvedba pomembnih tekem in turnirjev, do najmlajših, ki bodo brezskrbno in živahno zlahka naredili svoje prve športne korake. Boflex parket je izdelan tako, da lahko prenese več ton pritiska, ne da bi prišlo do kakršne koli poškodbe, saj je njegova površina izredno elastična, material pa izvrstno absorbira udarce, zato so tla v Bazi tudi izjemno vzdržljiva in odporna na poškodbe ter imajo zelo dolgo življenjsko dobo.

Ker tla v takšni večnamenski športni dvorani zahtevajo redno čiščenje, se parket Boflex še posebej dobro obnese, saj je izdelan tako, da preprečuje nabiranje umazanije v spojih. Tudi s tem v športnem centru Baza zagotavljamo najvišji higienski standard ter čisto okolje in klimo.

Parket Boflex pa ni prijazen zgolj uporabnikom, temveč tudi okolju, saj so vse glavne komponente, iz katerih je izdelan, pridobljene iz naravnih in obnovljivih virov. Tudi lak in lepilo sta, ko se strdita, popolnoma neškodljiva za okolje.