fbpx

Odprt nov športni center Cesarja in Jokića v Štepanjskem naselju

V ponedeljek, 8. Januarja 2018 se je ob 16. uri uradno otvoril nov športni center Baza na Pesarski cesti 12 v Štepanjskem naselju, ki sta ga zgradila slovenska nogometna reprezentanta Boštjan Cesar in Bojan Jokić, skupaj z nekdanjim nogometašem in direktorjem podjetja Trigemini d. o. o, Sašo Abrićem. Projekt je del javno-zasebnega partnerstva podjetja Trigemini d. o. o. in Mestne občine Ljubljana in po besedah župana Zorana Jankovića pomemben temelj za prihodnost slovenskega nogometa. Župan je namreč poudaril, da je nadvse ponosen, da bosta slovenska reprezentanta po koncu kariere nadaljevala s predajanjem nogometnih znanj na mlajše generacije in bosta z izgradnjo dvorane vrnila nogomet v Štepanjsko naselje, tja, kjer je naša reprezentanca tudi nastala.

Tudi Boštjan Cesar je poudaril, da je ta objekt zanju z Bojanom eden od načinov vračanja skupnosti, ki ju je izoblikovala v profesionalna športnika in podpirala tekom njunih karier. Zdaj želita tudi sama ponuditi in ustvariti enake ali še boljše pogoje za izoblikovanje prihodnjih generacij športnikov in verjame, da bo Baza za veliko mladih pomenila odskočno desko v svet športa.

Dvorana bo s svojo bogato ponudbo – vse od prostora za rekreacijo in vodene vadbe, preko pripravljalnega centra za profesionalne športnike, pa vse do nogometne šole in nogometnega vrtca za najmlajše – zapolnila veliko vrzel v ponudbi športnih dvoran v Ljubljani, je povedal Bojan Jokić. Ne samo nogomet, tudi košarka, odbojka in vodene vadbe bodo našle svoje mesto v novem športnem centru, poleg tega pa bo to tudi prostor za regeneracijo športnikov (s salonom za fizioterapijo in masažo) in zabavo – v ponudbi za najmlajše so še nogometni kamp, počitniško varstvo in organizacija rojstnodnevnih zabav, starejši pa se lahko ob dobri hrani in pijači podružijo tudi v okrepčevalnici Baza.

Delovanje dvorane so s prvim strelom na gol otvorili kar vsi štirje ustanovitelji: Cesar, Jokić, Abrić in Janković, ki so vsi hkrati obredno poslali žoge v gol.

Da se bo v Bazi zares veliko dogajalo – organizirali bodo namreč tudi poslovne lige in nogometne turnirje – je dokazal že otvoritveni dogodek, kjer so odigrali prvi turnir, v katerem so sodelovali ustanovitelji, številni znani slovenski športniki, glasbeniki in novinarji, pa tudi slovenska futsal reprezentanca. Športno dogajanje je trajalo pozno v noč in se zaključilo z obljubo, da se v Bazi, centru športnega življenja, vsekakor še srečamo!