fbpx
23. 5. 2019 Saša Abrić

Kako okrepiti timsko delo preko ekipnih športov

Želite izboljšati timsko delo v pisarni? Ustvarjanje povezovalnih skupin na delovnem mestu je lahko pomemben del celotnega uspeha podjetja. Delavci, ki se počutijo povezani drug z drugim, si bodo seveda bolj prizadevali za in z večjim veseljem izpolnjevali cilje podjetja.

Ena dejavnost, ki lahko okrepi to povezavo, je igranje ekipnih športov, kot so košarka, odbojka ali nogomet. To pa ne koristi samo zaposlenim. Igranje timskih športov omogoča menedžerjem, da bolje spoznajo zaposlene in razumejo, kaj motivira vsakega od njih. To znanje in razumevanje se z igralnih pogojev zlahka prevede na delovno mesto. Šef, ki pozna motivacijo zaposlenih, miselne vzorce, potrebe in želje, lahko temu ustrezno prilagodi svoj vodilni slog.

Kako lahko timski šport poveča timsko delo? Predstavljamo nekaj pomembnih nasvetov za usklajevanje skupinskih športov za vaše podjetje.

 

Termin igre

Kadarkoli je mogoče, igro priredite med običajnim delovnim časom. Večina zaposlenih ne uživa v občutku, da se morajo udeležiti dejavnosti izven delovnega časa. Določite en delovni dan vsak teden ali mesec za čas igre. Petek popoldne je morda najboljši, saj se večina ljudi počuti izčrpanih od delovnega tedna. Prijateljska igra bo vsakemu omogočila dober začetek vikenda.

 

Zbiranje opreme

Najemite ali nakupite kakovostno opremo. Dobra oprema preprečuje poškodbe in zagotavlja, da ima vsak igralec v igri poštene možnosti.

 

Ustvarjanje ekip

Ekipe so lahko člani oddelkov ali podskupin znotraj oddelkov. Na primer, strokovnjaki za informacijsko tehnologijo bi lahko igrali proti HR oddelku. Veliko bo odvisno od velikosti vašega podjetja. Za podjetja z manj kot 40 zaposlenimi je morda najbolje menjati člane skupin. Na ta način lahko vsakdo med igro sodeluje z vsakim. Druga možnost je, da igrate ekipne športe s konkurenčnimi podjetji. Logistično je to težje rešiti. Morda je težje najti čas, s katerim so vsi zadovoljni. Vendar pa je to odličen način, da med zaposlene vlijete še dodaten občutek povezanosti. Odlične možnosti za igranje z drugimi podjetji so športne lige za podjetja!

 

Nagrade

Po koncu igre zapečatite prijateljstvo tako, da povabite vse sodelujoče na obrok ali sladoled, ne glede na to, kdo je zmagal. Zmagovalci lahko prejmejo tudi druge majhne nagrade ali trofeje, ki se navezujejo na področje vašega podjetja.

 

Ponudba v Bazi

Športni center BAZA in Športno Društvo JOKS v letu 2019/20 organizirata Zimsko ligo v malem nogometu. Začetek tekmovanja je predviden oktobra 2019, trajal pa bo do konca marca 2020. Prijave sprejemamo do 1. Oktobra 2019, prijavite pa se lahko v pisni ali elektronski obliki (prijavnica) ter preko telefona.

Možen je tudi najem dvorane (majhne ali velike) za lastno organizacijo, nudimo pa tudi vodene vadbe za podjetja ter celo lastni Work Wellnes program! Work wellness pomaga ustvariti stimulativno delovno okolje v podjetju, ki vaše sodelavce motivira in spodbuja aktivno preživljanje prostega časa. Z delavnicami boste osvojili komunikacijske veščine, umetnost zdravega prehranjevanja, aktivno telo in se s svojo ekipo še bolje spoznali!