fbpx
5. 10. 2018 Saša Abrić

Damir Puškar: Futsal in dobra družba, dobitna kombinacija!

Damir Puškar je slovenski futsal vratar, eden najboljših, kar ji je država videla in imela. Je reprezentant Slovenije, večkratni državni prvak in mož, ki igra tudi v Ligi prvakov. A futsal zgodba se je začela na rekreativni ravni, na amaterskih turnirjih ter ligah, zato ne čudi, da je prav on organizator in ambasador Zimske lige BAZA 2018.

V soboto 13. oktobra bo prvič zaškripal parket pod nogami nogometašev, ki bodo nastopali v letošnji rekreativni Zimski ligi v Bazi športa, najbolj celovitem športnem kompleksu v Ljubljani. Na delu bomo videli nič koliko rekreativnih igralcev, ki pa že po tradiciji nudijo izjemne poteze ter pravi boj za zmage in končno zmagoslavje.

Po podobni poti je šel tudi Damir Puškar, ki je zdaj vratar futsal kluba Dobovec in ga kmalu čakajo tekme v Ligi prvakov. “Futsal je del mojega življenja, brez njega si ne predstavljam vsakdana. Ko govorimo o tekmovalnem futsalu, je treba vedeti, da je veliko odrekanja, treninga in ostalih obveznosti. Je posel v katerega je treba vložiti veliko časa, tudi prostega. Sicer pri nas ni profesionalen šport, a če želiš biti na vrhu, moraš imeti profesionalni pristop,” je sprva dejal Ljubljančan.

Videvali smo ga na turnirjih po vsej državi in na tujem ter ni malo nagrad in pokalov, ki jih je že osvojil. “Futsal s prijatelji je ravno zaradi tega tudi več kot dobrodošla stvar. Tu vse skupaj poteka bolj sproščeno, saj je v prvi vrsti pomembno, da se dobro podružimo. Zaradi tempa in zgoščenega vsakdanjika je tako priložnost treba kar najbolje izkoristiti, zato se futsala s prijatelji rad udeležim, če mi le čas dopušča.

Futsal vedno igram iz veselja, dokler me to veseli, bom pri tem vztrajal. Vsaka rekreativna tekma prinese nekaj novega. V prvi vrsti je pomembno, da se sem s prijatelji, saj v pravi družbi ni nikoli dolgčas. Če dobri družbi dodamo še futsal, je to zadetek v polno,” še poudari Damir Puškar, ki je v svoji futsal karieri igral tudi za Litijo in Maribor, z obema je osvajal tudi državne naslove.

Puškar je eden od tistih, ki organizirajo prihajajočo Zimsko ligo in je tudi sinonim za kakovosten futsal. Na delu v Bazi bomo ob sobotah videvali rekreativce in amaterje, kar pa ne pomeni, da ne bo zanimivo ali atraktivno.

“Liga bo organizirana na visoki ravni, zato vabim vse skupaj, da se je udeležijo. Tudi sam sem začel z igranjem v rekreativnih ligah, kar je bila odskočna deska, ki me je pripeljala na najvišjo raven v državi. Vse je za nekaj dobro in nikoli ne veš, kdo te bo v ligi videl in morda tudi povabil k igranju na še višjem nivoju. Imamo velik bazen talentov.”