fbpx
1. 8. 2019 Saša Abrić

6 NASVETOV, KAKO IZBRATI PRAVO POČITNIŠKO VARSTVO ZA VAŠEGA MALČKA

<blockquote><span style=Ponudba počitniških varstev, taborov in šol je pestra, od brezplačnih možnosti, ki so rekordno hitro zapolnjene, pa do takih, ki stanejo prek dveh tisočakov. Srečneži, ki imajo starše v pokoju, lahko korist..." class="wp-post-image" src="https://www.bazasporta.si/wp-content/uploads/2019/08/Four-Benefits-of-Summer-Camp-for-Special-Needs-Children-1000x480-1288x724.jpg">

Ponudba počitniških varstev, taborov in šol je pestra, od brezplačnih možnosti, ki so rekordno hitro zapolnjene, pa do takih, ki stanejo prek dveh tisočakov. Srečneži, ki imajo starše v pokoju, lahko koristijo tudi babi-dedi servis. Starši mlajših otrok, ki še ne morejo ostati več ur sami doma, pa se morajo znajti drugače.

Otroci gredo lahko na tabore takrat, ko so na to pripravljene njihove mame, meni specialni pedagog Marko Juhant: »Otroci so na to največkrat pripravljeni že pri štirih letih, ob izbiri primernih varstev in taborov.« Dianin sin je pred leti imel slabo izkušnjo, ko se je po končanem prvem razredu udeležil judo tabora: »Prvošolček je šel zdoma za dalj časa, pa še trenerji so bili bolj grobi.« Ko se odločate za najprimernejše varstvo, vedno pridobite izkušnje iz prve roke.

Upoštevajte tudi otrokove želje in jim pomagajte z nasveti pri odločitvi. Simona je lansko poletje hčerko kar malo prisilila, da se je udeležila Poletne finančne šole. »Hčerko zanimajo bolj ustvarjalne delavnice, pisanje, igranje, likovno ustvarjanje in zdi se mi, da ji je finančna pismenost manjkala. Na koncu je bila z delavnico zelo zadovoljna in od tam odnesla tudi kar nekaj znanja.« Pustite jim tudi malo svobode in ljubega dolgčasa, če so seveda dovolj stari, da ostanejo sami doma, svetuje Juhant (več si lahko preberete v Mini intervju: Marko Juhant, specialni pedagog ko počitniški dolgčas porodi ideje).

V nadaljevanju pa z vami delimo 6 nasvetov, kako izbrati pravo počitniško varstvo za vašega malčka:

 

1. Vprašajte otroke, kaj si želijo početi oziroma kam bi radi šli, hkrati pa sodelujte in svetujte, kaj bi bilo najbolj primerno.

2. Povežite se s starši, ki imajo izkušnje in informacije o ponudbah.

3. Prijavite jih na tabore, ki se jih udeležujejo tudi njihovi prijatelji.

4. Čim prej rezervirajte kakšen brezplačen teden, ker so rekordno hitro zasedeni.

5. Drage počitnice niso nujno dobre počitnice.

6. Vključite babice in dedke, tete in strice, sosede in prijatelje in vrnite uslugo.

 

Otroci pa lahko med poletjem tudi delajo

Otroci lahko od 15. leta delajo prek študentskega servisa, torej večina že na koncu osnovne šole. Kdaj je pravi čas za prvo počitniško delo, je odvisno od zrelosti vsakega otroka posebej, pravi zdravnica Danica Rotar Pavlič: »Mislim, da je v zadnjih dveh letnikih srednje šole že skrajni čas, da začnejo služiti prve počitniške denarce.« S tem dobijo potrditev, pa tudi zaslužek, pravi.

Poletne Počitnice v Bazi

Prav iz zgoraj naštetih razlogov smo se tudi v Bazi odločili, da med poletnimi počitnicami organiziramo aktivno počitniško varstvo!

Naj vaši otroci preživijo nepozabne poletne počitnice v najnovejši športni dvorani Baza. Dvorana je v lasti nekdanjega kapetana slovenske nogometne reprezentance Boštjana Cesarja in aktualnega kapetana Bojana Jokića. Tako Boštjan kot Bojan se zavedata, da je za otroke zabava prav tako pomembna kot športne aktivnosti, zato sta oblikovala poletni kamp s programom, ki je poln tako športa kot zabave!

Športna dvorana Baza otrokom nudi celovito ponudbo na najvišjem nivoju. Otroci bodo vsak dan aktivni v športni dvorani in na prostem, se sproščali z interaktivnimi igrami in ustvarjali na kreativnih delavnicah. Za varnost in zabavo bodo skrbeli usposobljeni animatorji. Kompleks poleg dvorane vključuje tudi lastno kuhinjo, ki bo zagotovila, da bodo otroci dobili kvalitetne obroke. Vsak dan bodo deležni kosila, dveh malic, sadja in pijače.

Če želite svojim otrokom to poletje zagotoviti neskončno zabavo, športno udejstvovanje in sklepanje novih prijateljstev v enem, je športna dvorana Baza pravi naslov!

ŠPORTNE POČITNICE V BAZI VKLJUČUJEJO:

  • Dopoldansko malico
  • Kosilo
  • Popoldansko malico
  • Sadje
  • Pijača
  • Aktivnosti v dvorani
  • Aktivnosti na prostem
  • Interaktivne igre
  • Kreativne delavnice

Cena je 120€, število mest je omejeno. Prijave na email: info@bazasporta.si  

ali 051/ 306 – 034.

Preberi si več o počitnicah tukaj:

https://www.bazasporta.si/sl_SI/pocitnisko-varstvo-3/