fbpx
15. 2. 2019 Saša Abrić

1. kolo Slovenske boksarske lige

FOTO: Sara Ros

V nedeljo 10. februarja je Fight Club Ljubljana – FCL  v Bazi organiziral 1. kolo Slovenske boksarske lige

Na ligaško tekmovanje se je prijavilo preko 60 boksarjev, na koncu pa jih je nastopilo 48, torej 24 parov.

“Boksarska liga je bila izvedena zelo uspešno in je presegla pričakovanja”,  je uvodoma dejal Sašo Weixler iz štaba organizatorja Fight cluba Ljubljana ter dodal: “Z udeležbo klubov sem zadovoljen, prav tako z dvoboji, saj smo domači publiki pokazali, da je boks v Ljubljani zelo priljubljen šport in da kvaliteta raste. Velika udeležba gledalcev je dokazala, da prestolnica potrebuje več takih dogodkov. Brez pomoči naših članov in ekipe FCL izvedba takega dogodka ne bi bila mogoča, tako da gre zahvala predvsem njim. Zahvalili bi se tudi Bazi športa, da je sprejela idejo o boksarski ligi in nam omogočila izvedbo dogodka.”

Prvi del tekme so se predstavili najmlajši boksarji pionirji, nato kadeti, juniorji in mladinci. Po kratki pavzi so v ring stopili člani, ki so dodobra ogreli občinstvo saj so prikazali najkvalitetnejše borbe. Izpostaviti gre naslednje borbe:

Borbo v kategoriji do 64kg med Arber Elshanijem (Interkom Celje) in Tadejem Černogo (BK Portorož) v kateri je slavil Černoga.

Borbo v kategoriji do 75kg med Alenom Šišičem (BK Golden glove) in Jan Sekolom (Dejan Zavec boxing) v kateri je slavil Sekol.

Borbo v kategoriji do 81kg med Denisom Lazarjem (BK Ring Ptuj) in Luko Mejačem (FCL) v kateri je roke dvignil Mejač.

Publika je dokazala, da prestolnica potrebuje več takih dogodkov in da je zanimanje za plemenito veščino veliko.
Zahvala gre celotni podporni ekipi FCL brez katere dogodka ne bi mogli organizirati!

 

Tagged: , ,